Duurzaamheid en innovatie vormen een rode draad door de projecten van MeetingMoreMinds. Wat het thema duurzaamheid fundamenteel anders maakt dan andere uitdagingen in het bedrijfsleven is dat verandering nodig is op elk niveau van de organisatie. Duurzaamheid vraagt om het delen van echte ervaringen dwars door de grenzen van organisaties, economische sectoren en landelijke grenzen heen. Duurzame ontwikkeling kent immers geen grenzen en vereist een gemeenschappelijke, holistische aanpak.
New Normal
In tijden van crisis streven veel bedrijven ernaar zo snel mogelijk ‘back to normal’ te gaan. Men probeert vooral oude groeicijfers en bestaande handelspatronen terug te laten keren. MeetingMoreMinds heeft een groot vraagteken achter deze ‘back to normal’ beweging gezet. Immers, de meervoudige crisis waarin we ons sinds enkele jaren bevinden is ook een goed moment om na te denken over échte verandering. Structurele versterking van de economie ontstaat niet meer door hetzelfde nog eens over te doen. Het is nu tijd om te investeren in doorbraakinnovaties die voor nieuwe productieprocessen, betere producten en geavanceerde diensten gaan zorgen. Innovaties staan synoniem voor duurzaamheid, want wie nu niet investeert in duurzame energiebronnen, duurzame energiehuishouding , duurzame bedrijfsvoering en duurzame business modellen, is niet toekomstbestendig bezig.
Het goede nieuws is dat de jongere generaties deze duurzaamheid als ‘normaal’ beschouwen en ervan uitgaan dat bedrijven innoveren en duurzaam zijn. Hun creativiteit kan als extra katalysator dienen om versneld naar ‘The New Normal’ te komen. In diverse lezingen, interactieve workshops en boardroom sessies is deze thematiek expliciet centraal gesteld. Bijvoorbeeld voor het jaarcongres van het CIO Platform Nederland (Chief Information Managers & Automatisering), het management van The Greenery, op het jaarcongres van Delta Lloyd over pensioenen, het congres van De Vastgoedkrant voor de real estate sector en de jaarlijkse conferentie van de Vereniging van Register Controllers.
Best Practice: Project ‘Zwolle Circulaire Stad 2030’